Karamazov gostuje u Zadru!

27 Travanj 2018

U četvrtak 3. svibnja u Zadru gostuje jedan od najzanimljivijih i najintrigantnijih gitarista današnjice, Edin Karamazov.

Koncert će održati u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole s početkom u 20 sati.

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar koja ovog umjetnika ugošćuje ponovno nakon što je publiku očarao premijernim zadarskim nastupom s Andreasom Schollom u veljači 2016. u prigodi otvaranja Kneževe palače kada je koncert snimila Hrvatska radiotelevizija.

Ovaj put Zadrani će imati prigodu uživati u njegovu solističkom nastupu na gitari, te doživjeti raznolikost zvukova i boja u interpretacijama koje vrhunce nalaze samo u rukama pravih gitarista virtuoza.

Na programu će biti El decameron negro kojega je kubanski skladatelj Leo Brouwer skladao za Karamazova, čelo suite Johanna Sebastiana Bacha u obradi za gitaru, Tri valcera Augustina Barriosa, Variations de Mozart Fernanda Sora i fantastična Bachova Ciaccona u Karamazovljevoj obradbi!

Upravo Brouwer, jedan od najpoznatijih suvremenih skladatelja danas, o Karamazovu piše:

„Kad Karamazov svira, zrakom lebdi magija. On glazbi daje jedinstvenu izražajnost koja se potom pretvara u generaciju umjetnosti, koja ne rekonstruira postojeća djela, već kreira nova. To ne može svatko.“

Zagovaratelj novog, rijetkog i neobičnog, Edin Karamazov prati jedinstvenu umjetničku viziju, kombinirajući duh smjelog istraživanja sa zadatkom proširenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju. Dobitnik je prestižne Edison Award (2002.), Premio Cubadisco za najboljeg stranog glazbenika-instrumentalista na Kubi (2009.), nominiran za Grammy (2001.), Brit Award (2007.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji (2011.), Diapason d'Or i drugih priznanja. Krzystof Penderecki, Arvo Part, Erkki-Sven Tuur, Peter Sculthorpe, kao i skladatelji koji su gitari ili lutnji posvetili veći dio svojega opusa, Leo Brouwer, Dušan Bogdanović i Nikita Koškin napisali su važna djela posvećena ovom izuzetnom umjetniku čiji koncert predstavlja jedan od vrhunaca zadarske Koncertne sezone!

Ulaznice:

70 i 60 kn

Koncert je dio pretplate KUZD-a

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se