50 godina karijere Josipe Lisac

14 Prosinac 2017

Tradicionalan koncert Josipe Lisac posvećen Karlu Metikošu, večeras će dobiti posebnu dimenziju zbog obilježavanja 50 godina karijere naše najveće glazbene umjetnice. 

Od nastupa u Sarajevu i Novom Sadu početkom godine do nedavne američko – kanadske turneje Josipa je rasprodavala brojne koncerte na dva kontinenta. Tradicionalno, sezonu privodi kraju svirkom u svom Zagrebu. Mada uvijek ističe da su svi njezini nastupi posvećeni Karlu Metikošu upravo taj zagrebački se najviše veže uz Josipinu najveću ljubav, a večerašnjii će biti održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, glazbenoj kući koju je rasprodala nebrojeno puta.
Domaća publika imat će priliku uživati u interpretacijama najvažnijih skladbi iz pola stoljeća duge karijere: “Dok razmišljam o nama”, “Na na na na”, “Vjerujem ti sve”, “Magla”, “O jednoj mladosti”, “Hir, hir, hir”, “Ležaj od suza”, “Danas sam luda”, “Ja bolujem” i mnogim drugima. Naravno, i večeras će biti u pratnji svog moćnog benda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Davor Doležal.
 
22 porin dobitnici 0023
 

"Dijelimo zadovoljstvo i ponos činjenicom da će se večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati drugi od dva ovogodišnja, u rekordnom roku rasprodana koncerta „U čast Karla Metikoša". Njima Josipa, glazbenici prijatelji i obožavatelji obilježavaju 25. godišnjicu smrti autora Karla Metikoša. Ova će večer tako staviti točku na još jednu uspješnu ali i  posebnu Josipinu godinu, i sigurno ostati senzacionalan dokaz koliko je dvojac Metikoš-Lisac svojim pjesmama, albumima i dostignućima značajno obilježio hrvatsku pop-rock kulturu i kulturu uopće." - izjavili su danas za HR NEWS PORTAL iz hrvatskog društva skladatelja.

Metikoš je u Josipi Lisac našao muzu i interpretatoricu koja je njegove note – uz stihove Ivice Krajača i drugih naših vrsnih majstora i majstorica glazbenog pera – ponosno i dosljedno prenijela u 21. stoljeće. Pritom je učinila nešto jedinstveno: zadržala stare fanove i osvojila nove generacije koje hrle na njezine koncerte znajući da se tamo zbiva posebna vrsta magije između glazbenika i publike. Katalizator te čarolije upravo je Josipa Lisac, umjetnica koja svojim radom i pojavom već 5 desetljeća obogaćuje domaću glazbu. Svojim izvedbama pjesama koje za nju stvaraju naši autori daje tim skladbama krila za let preko desetljeća.

Moja glazbena priča započela je kad sam imala sedamnaest godina i traje. Uvijek treba raditi nešto novo, nešto ludo, imati mladi duh, objasnila je kratko Josipa svojih pola stoljeća glazbene karijere.

Ova iznimna umjetnica već 25 godina na koncertima njeguje uspomenu na voljenog životnog suputnika i skladatelja za kojeg će reći da ju je baš on takvu stvorio. Prvo poznanstvo, a potom i vječna ljubav s poznatim skladateljem i popularnim rock'n'roll pjevačem Karlom Metikošem potpuno je oblikovalo njen glazbeni put i formiralo je u jedinstvenu umjetnicu čije su ideje, zanimljivost i izvođačka suverenost već desetljećima bez konkurencije. Zajedno su snimili više od deset albuma, koje i danas u svoje kolekcije dodaju i čuvaju novi zaljubljenici u glazbu.
Josipa Lisac višestruka je dobitnica Porina, njih 17, najviše među ženskim izvođačima, ali i mnogih drugih priznanja koje je zaslužila svoj rad.  50 godina karijere kojoj se ni približno ne nazire kraj, san je svakog umjetnika – večeras ćemo s njom i prepunim Lisinskim dijeliti zadovoljstvo i zahvalnost za tu veliku karijeru, kao i karijere svih naših skladatelja koji su je pomogli stvoriti.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se