Svjetske premijere hrvatskih filmova na 67. izdanju Berlinalea

09 Veljača 2017

Dok traju prijepori i čistke u Hrvatskom audiovizualnom centru, hrvatski filmovi imaju svjetske premijere na uglednom Berlinaleu.

Na 67. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, koje će se održati od 9. do 19. veljače, svjetske će premijere imati dva hrvatska kratkometražna filma: U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović i Ježeva kuća Eve Cvijanović bit će prikazani u programu Generation, a producent Luka Venturin jedan je od polaznika platforme Berlinale Talents, navodi HAVC na svojim stranicama.

Generation je natjecateljski program Berlinalea u kojem se prikazuju filmovi koji su tematski i estetski posvećeni djeci i mladima. Program se sastoji od cjelina Generation Kplus i Generation 14plus, najboljim filmovima dodjeljuju se Kristalni medvjedi i novčane nagrade, a svake ga godine posjeti više od 65.000 gledatelja. U programu Generation Kplus prikazat će se animirani film Ježeva kuća, adaptacija poznate basne Branka Ćopića, koji kroz priču o susretu ježa i nekoliko šumskih zvijeri – lisice, vuka, divlje svinje i medvjeda, progovara o važnosti doma. Ježeva kuća prva suradnja kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i neke hrvatske produkcijske kuće u posljednjih 40 godina. Produkciju potpisuju Jelena Popović (NFB) i Vanja Andrijević (Bonobostudio), a uz Ivanu Bošnjak i Thomasa Johnsona, autore uspješnog lutka-filma Simulacra (2014) koji su ovdje bili zaduženi za modeliranje lutaka, na animaciji je radio i slavni autor Tim Allen, suradnik Tima Burtona i Wesa Andersona.

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se