Karlovac postaje domaćinom prvog izdanja festivala kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma

03 Ožujak 2018

Hrvatska festivalska scena od svibnja postaje bogatija za još jedan filmski festival; FUSEFilm Under Severe Experiment.

FUSE 1Karlovac će od 11. do 12. svibnja postati domaćinom prvog izdanja FUSE-a, festivala kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma. Posjetitelji će moći uživati u filmskim uradcima mladih autora iz cijelog svijeta jer je ova internacionalna manifestacija namijenjena autorima od 18 do 29 godina, a poseban fokus je na studentskom filmu. Karlovačka Mala Scena Hrvatskog doma postat će nova filmska lokacija za natjecateljske projekcije, radionice i večernji glazbeni program.

Organizator festivala, Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, a cilj im je promicanje filmske i video kulture i srodnih umjetnosti. Uz autorsku produkciju, održavanje filmskih tečajeva i radionica, Kinoklub Karlovac je najpoznatiji po Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu koje organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom te manifestacijama poput Riječnog kina, jedinstvenog open-air kina na obalama rijeka diljem Karlovačke županije, koja je trenutno jedina u Hrvatskoj bez funkcionalne kino dvorane.

FUSE 2

FUSE donosi iskorak od filmskih događanja viđenih u Karlovcu jer je usko specijaliziran - bavi se formom kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma. Cilj festivala je promocija ovakvih hibridnih kombinacija, koji su na festivalskoj sceni manje zastupljene.

Autori će se natjecati u pet kategorija; za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix. Osim natjecateljskog programa, tijekom festivala će biti održan i bogat popratni edukativno - zabavni program.

Ovim putem pozivamo sve autore koji su se prepoznali u navedenom opisu da prijave svoj film, obzirom da je poziv za prijavu otvoren do 1. travnja, dovoljno je vremena za snimiti i nove filmove.

 

Sudjelovanje na festivalu, kao i na cijelom programu je besplatno!

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se