Tisuće Hrvata na proslavi dvostrukog jubileja Hrvatske katoličke misije u Švicarskoj

18 Srpanj 2016

Hrvatske katoličke misije u Švicarskoj ove godine slave dvostruki jubilej – 50. obljetnicu utemeljenja Hrvatske katoličke misije za Švicarsku i 50. obljetnicu hrvatskih molitveno-pokorničkih pohoda Majci Božjoj u Einsiedeln.

Dvostruki su jubilej slavili dva dana, a iz Zagreba im je došao i kardinal Josip Bozanić.

S njim su, uz provincijala dr. fra Miljenka Šteku i ravnatelja Nacionalnoga ureda za hrvtasku inozemnu pastvu dr. Tomislava Markića, su slavili hrvatski misionari – sadašnji i bivši.

Kratke pozdravne proslove na početku euharistijskoga slavlja izrekli su koordinator fra Mićo Pinjuh, ravnatelj ureda za hodočašća P. Lorenz Moser, provincijal fra Miljenko Šteko, ravnatelj Markić, te, u ime bivših misionara fra Ante Pranjić, gvardijan iz Tomislavgrada.

 U nazočnosti tisuća Hrvata, okupljenih u  svetištu Gospe od Einsiedelna, kardinal Bozanić je, po završetku misnoga slavlja u nedjelju 12. lipnja, poručio:“ Ovim hodočašćem želimo zahvaliti Bogu za pedeset godina djelovanja hrvatskih katoličkih misija u ovoj zemlji Švicarskoj. Došli smo da zahvalimo i Bogu se preporučimo. Budite ponosni na ovaj visoki jubilej.

 

švicarska misija st galen 660x330

 

Autor: Fenix/MD/Vlado Čutura

Foto: www.hkm-stgallen.ch/ Hrvati.ch

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se