Prosvjed Zelene liste ispred Ministarstva financija

15 Prosinac 2017

TROŠARINE GAZIRANIM NAPICIMA, NOVAC BOLESNIMA !!!

Nakon niza podizanja nameta na cigarete i rata Vlade RH s pušačima, Zelena lista upozorava da i gazirani napici štete zdravlju,  a u poreznom smislu prolaze bez posljedica. Zelena lista traži da se aparati s gaziranim napicima izbace iz škola jer su djeca (pretilost je tek početak problema) pod najvećim štetnim utjecajem gaziranih napitaka.

Izrezak prosvjed 1

Tražimo da se formira posebni zdravstveni fond za prevenciju i liječenje bolesti te štetnih utjecaja gaziranih napitaka, a da se financira iz posebne trošarine koja će se uvesti. Prirodne domaće sokove treba osloboditi svih davanja i promovirati potrošnju kod djece. Ova mjera je u skladu s preporukama Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske.

Detaljni prijedlog i zahtjeve će iznijeti predsjednik ZELENE LISTE mr.sc. Nenad Matić 

 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se