Odličan seminar i edukacija "21 sitnica" po prvi puta i na vaš zahtjev u Rijeci!

03 Svibanj 2018

U 2018. odlučili ste otvoriti vlastiti biznis, poboljšati postojeći ili unaprijediti poslovanje?

Dosta vam je traženja informacija i brige radite li sve kako treba?

Edukacija za poduzetnike 21 sitnica koju bih volio da mi je netko rekao kada sam krenuo u biznis osmišljena je kao:


- jednodnevna, intenzivna edukacija
- konkretna
- s puno primjera, malo teorije
- nephodna za sve koji žele voditi svoje poslovanje prema pravilima i noću mirno spavati.


Biti poduzetnik je dovoljno teško, a još je teže kada morate sami istraživati i sakupljati informacije za koje niste ni znali da postoje ili saznate tako da platite kaznu. Izabrali smo 21 temu koje pokrivaju najčešća pitanja poduzetnika. Seminar je napravljen tako da u jednom danu naučite sve "sitnice" koje će Vam olakšati vođenje tvrtke i smanjiti mogućnosti grešaka i potencijalnih kazni.


Iz sadržaja:

1. Kako izvući novac iz tvrtke - legalno i jednostavno

2. Troškovi reprezentacije - koga možete počastiti večerom, kome i koliko možete dati poslovni poklon?

3. Zaposlenik=direktor=vlasnik? Kao poduzetnik najvjerojatnije ćete biti u sve tri funkcije. Jako je važno znati prava i obveze svake od njih.

4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) - da li ući odmah u sustav PDV-a ili ne, kako to sve funkcionira u praksi i zašto moramo platiti PDV iako nama još nisu platili?

5. Pozajmice tvrtki i obrnuto

6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika - većina poslodavca gubi na sudu u sporu s radnicima samo zato jer ne slijede procedure prilikom otpuštanja radnika.

7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto - koju sve dokumentaciju morate voditi kako ne biste imali probelma u poreznom nadzoru.

8. Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza

9. Ugovor o djelu, autorski ugovor - kada se mogu koristiti a kada se nikako ne smiju koristiti?

10. Amortizacija - što je to i zašto je važno razumjeti način na koji se naša dugotrajna imovina amortizira?

11. i 12. Račun dobiti i gubitka i bilanca - financijski izvještaji koje potpisujete i za koje ste odgovorni, kako nastaju, što prikazuju, čemu uopće služe?

13. Kako naplatiti dug - praktični savjeti kako se osigurati od neplaćanja i što konkretno napraviti kada vam ne žele platiti

14. Avansna plaćanja i naplata - želite da vam plate unaprijed? Može, no onda imate i određenih obveza koje morate ispuniti.

15. Troškovi edukacije zaposlenika - vjerovali ili ne država i dalje daje određene olakšice za obrazovanje zaposlenih. Šteta što ih vrlo malo poduzetnika koristi.

16. Putni nalozi - kada i kako ih napisati da bi bili ispravni. Koje sve troškove pokriva dnevnica.

17. Poslovanje s inozemstvom - razlike u odnosnu na domaće poslovanje, dodatne evidencije koje trebate voditi i razlike između poslovanja s EU i trećim zemljama.

18. Najam poslovnog prostora od fizičke osobe - ukoliko ćete prijaviti sjedište tvrtke u svom privatnom stanu morate jako paziti na ovih nekoliko "sitnica".

19. Inventura, manjkovi, opraštanje dugova - jednom godišnje morate napraviti popis sve imovine i obveza međutim što ako više n

20. Dodatne knjige i evidencije koje biste morali voditi - kazne su velike pa je bolje ne riskirati.

21. Donacije - nakon što zaradite svoj prvi milijun (a i prije) slobodno donirajte dio novaca u dobrotvorne svrhe.


Seminar JE namijenjen: poduzetnicima početnicima koji tek kreću u svoj biznis, ali i onima koji žele znati kako poslovati ispravno, a ne mogu sve saznati od svog računovođe.

Seminar NIJE namijenjen: onima koji planiraju pokrenuti svoju tvrtku za godinu-dve budući se zakoni dosta mijenjaju :(

224

 

 

 

Edukaciju je pripremio i vodi već više od 8 godina Gordan Horbec, diplomirani ekonomist, vlasnik i voditelj računovodstvenog servisa Opulento te urednik portala Imamnovac.com.

"Gordan mi je otklonio strah od pokretanja firme. Njegov seminar je vrlo strukturiran i razumljiv, dozvoljava interakciju i diskusije, i vrijedi puno puno više nego što košta. Prije seminara nisam znao ništa o predavaču; nisam imao pojma da ima svoju računovodstvenu firmu. Ali je već prije prve pauze bilo jasno da je čovjek od integriteta i da govori iz ogromnog iskustva, pa kad sam povezao dva i dva, tu sam pauzu iskoristio da mu kažem “želim da ti budeš moj računovođa”. Ako vam se po glavi mota ideja o otvaranju svoje firme, i čuli ste/pročitali da ovaj seminar postoji - nemate što razmišljati, ne smijete si dozvoliti da ga preskočite." Daniel Kašaj, vlasnik tvrtke UX First i jedan od preko 550 polaznika edukacije.

Uštedite vrijeme i trud koji vam je potreban da sakupite sve informacije i znanja koje možete saznati u jednom dan i na jednom mjestu!

Edukacija traje od 9:30 do 18:30 u subotnjem terminu - 5.5.2018.


U cijenu edukacije uračunat je i priručnik te ručak i kava.

Ne propustite ovu iznimnu priliku za pohađanjem edukacije na području Istre i Rijeke.

Više informacija potražite na:
edukacija.opulento.hr

Mjesto održavanja: ulica Radmile Matejčić, Rijeka

Termin održavanja: 5.5.2018. (subota) od 9:30 do 18:30


Prijave se vrše putem ovog linka: PRIJAVA ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,


U slučaju problema s prijavom nazovite na 098/820-857.Komentari polaznika

Obavezna edukacija za sve koji namjeravaju krenuti u poslovni svijet. I sam sam je završio prije tri godine, prije otvaranja NH MEDIA Enterprises. U srednjoj školi ekonomiju i financije nisam imao. Ne znam kako bi mi bilo da nisam prije suradnje s Gordanom čuo i saznao sve što mi je trebalo kako bih krenuo u svijet poslovanja. Baš iz tih razloga, toplo preporučam svim svojim prijateljima i pratiteljima ovaj NEOPHODAN seminar na kojem ćete saznati odgovore na sva vaša pitanja vezana uz pokretanje vlastitog biznisa u HR!

Nenad Hervatin, NH MEDIA ENTERPRISES

HR NEWS PORTAL

Meni kao kadru strogo tehničke naobrazbe (strojarstva) i nultog obrazovanja na područjima ekonomije, financija a najmanje na području poduzetništva, ovakav seminar je definitivno otkriće i svakako izvrstan izvor korisnih i hvalevrijednih informacija. Neznam dali uopće i postoje slični seminari koji bi u tako kratkom periodu dali tako mnogo potrebnih i važnih savjeta za vođenje tvrtke ili obrta. Isti su primjenjivi odmah u praksi i neznam kako sam uopće i mogao bez njih voditi tvrtku i biznis. Ne mogu a ne spomenuti tvoje strpljivo, stručno i izuzetno kvalitetno izlaganje koje je istovremeno prilagođeno svim polaznicima. Seminar i predavanje su bili stvarno pravi užitak i zbog toga ih s razlogom preporučujem svima.
Veselim se i bilježim za svaku novu “sitnicu“ ovakvog tipa. Keep up the good work!
N.K. (34 g.), poduzetnik, vlasnik tvrtke.

Na tvoj tečaj 21 sitnica sam došla prekasno jer sam tada već otvorila obrt, ali puno prerano na iskustvo i znanje koje sad imam. Ipak od pustih edukacija i ostalih događanja na kojima sam bila kao friški poduzetnik, izdvojila bih tvoju kao NAJBOLJU i NAJKONKRETNIJU.
Dobrila Delonga www.delonga-dizajn.hr

Vrijeme je proletjelo, informacije su bile stručne i vrijedne, diskusije zanimljive, a poznanstva koja smo stekli mogu se razviti u suradnju i ugodno druženje i ubuduće. Seminar svakako preporučam svakom poduzetniku-početniku prije pokretanja posla jer pruža iscrpne odgovore na baš sva ona pitanja s kojima se svi susretnemo u tom izazovnom vremenu. Također i poduzetnici koji neko vrijeme već vode svoju tvrtku mogu čuti korisne savjete.
Poticajno u svakom smislu! Hvala!
Diana Pečkaj Vuković
Jupiteriana d.o.o.


Ovo je jedan od onih rijetkih seminara koji vrijede svake kune i čija svrha i korist nije samo u networkingu nego i u usvajanju konkretnih znanja. Seminarsko gradivo obiluje bitnim, dobro strukturiranim, i iznimno korisnim informacijama za sve one koji se namjeravaju ili već bave bilo kojim oblikom poduzetništva. Kompetencija i opušten pristup predavača popraćen mnogim stvarnim primjerima te visoka doza interakcije s polaznicima (male grupe) umnogome doprinose da se mnoštvo informacija lakše razumije i zapamti, a s obzirom da je riječ o podacima koji će vam dobro doći čak i ako ne planirate osnivati svoju tvrtku, seminar bih uistinu svima preporučio.
Josip Filipović,
osnivač Darujmo.net portala

Bez pretjerivanja najkorisnija edukacija u posljednjih nekoliko godina. Ulaz u malo poduzetništvo nalazi se na više mjesta, jedan je preko vaše ideje, drugi u iskustvu, a treći sigurno u korisnim informacijama. Gordan mi je približio sliku poduzetnika kakav bi on trebao biti. Izvrstan stil prezentacije, uvjeti rada - izvrstan prostor, dobra organizacija, jako korisno .. vrijeme je proletjelo ... Hvala Gordan.
Mirjana Fijolić, marketing i PR,
www.mojbiz.com

Da, mogu reći da mi je seminar bio izuzetno koristan. Iako sam u vlastitom biznisu vec 9 godina, dio informacija koje sam tu saznao su mi potpuno nove (a nije da sam bio ispod kamena tih 9 godina, već kod nas nitko ne daje informacije, a država podrazumijeva da poduzetnik poznaje sve zakone i pravila). Drugi dio informacija mi jest poznat, ali sam nažalost to svoje znanje sakupljao kroz praksu godinama (kod nekih stvari se i opekao pa naučio na ružan način) pošto kad sam ja kretao u biznis nisam imao nekog da mi u jednom danu prenese 21 "sitnicu" :-)
Marko Radelić
Logit internet usluge d.o.o.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se