Michela Magaš osvojila nagradu Europske unije za inovatorice

09 Ožujak 2017

U Bruxellesu su, na Međunarodni dan žena, dodijeljene nagrade Europske unije za inovatorice 2017. godine. Prvu nagradu, u iznosu od 100 .000 eura, dobila je Michela Magaš, državljanka Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, koja je osnovala laboratorij za inovacije u dizajnu.

Michela Magaš jedna je od osnivačica tvrtke Stromatolite, laboratorija u Londonu koji se bavi dizajniranjem novih generacija inkubacijskih i tehnoloških alata za inovacije.

Povjerenik za istraživanja, znanost i inovacije rekao je kako postignuća ovogodišnjih četiriju dobitnica nadahnjuju te da su Europi potrebne inovatorice poput njih, žene s velikim zamislima, koje su odlučne i ne boje se riskirati da bi uspjele.

Više o inovaciji za koju je dobila nagradu, njezinoj primjeni te o stanju na hrvatskoj i svjetskoj dizajnerskoj sceni govorila je u HRT-ovom Dnevniku 3.

Više pogledajte OVDJE.

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se