Isplata duga: Agrokor

25 Srpanj 2017

Agrokor koncern se zadužio u ukupnom iznosu od 480 milijuna eura, od čega je čak 150 milijuna namijenjeno za isplatu starog duga dobavljačima. Da bi novac dobili, dobavljači moraju potpisati ugovor u kojem potvrđuju da neće obustaviti opskrbu. Dobavljači negoduju zbog ucjene oko isplate duga. Koncern nudi lošije uvjete od očekivanih. Još je stroža mjera u slučaju prestanka suradnje, tada im se neće isplatiti ni novčića.
U srijedu će se održati sjednica Agrokora te će se nastaviti isplaćivati dug najmanjim dobavljačima.
Potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva, Martina Dalić ne želi javno govoriti o tome koliko su plaćeni strani konzultanti. U oporbi pak tvrde da bi ona trebala javnosti priopćiti taj podatak, budući da je i sama odgovorna oko njega.
Strani konzultanti su potrebni, kaže Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment. On tvrdi da u Hrvatskoj nema takvih stručnjaka te da je njihova pomoć prijeko potrebna, bez obzira na njihovu cijenu. Glavni konzultant iz Alix Partnersa stoji tisuću eura po satu, a drugima su dnevnice nekoliko tisuća eura. Bez njihove pomoći, domaća uprava ne bi mogla ništa konkretno poduzeti jer oni odgovaraju oko novca. Predstavnica dobavljača, Marica Vidaković, kaže da je ljudskoj naravi da nismo nikad zadovoljni, ali da je sav uloženi trud rezultirao uspjehom jer je do dogovora ipak došlo.
Ono čemu se građani trebaju nadati, a to je da zbog političkih previranja neće biti oštećeni te da će dostava robe biti neprekidna, a dugovi što prije vraćeni.

Autorica: Danijela Simović 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se