Danas objava konačnog izvješća o Agrokoru

09 Listopad 2017

Danas u 15.30 sati izvanredna uprava Agrokora prezentirat će najvažnije nalaze revidiranog financijskog izvještaja Agrokora d. d., kao i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe.

 

Iz djelomičnog konsolidiranog izvješća objavljenog u četvrtak saznalo se kako je imovina Agrokorovih tvrtki prenapuhana. Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u četvrtak je prezentirao stanje u tvrtkama poput Konzuma, Belja, Leda, Pik Vrbovca. Revizija je smanjila vrijednost imovine dijela Agrokorovih tvrtki za više od 10 milijardi kuna.

Konzumu je nakon revizije najviše smanjena vrijednost imovine, dućani i radna mjesta nisu ugroženi. Ramljak je uvjeren da će nakon revizije Konzum biti još privlačniji budućem kupcu.

61368475 konzum agrokor

Konzumu i Tisku nakon revizije vrijednost imovine smanjena je za čak 10 i pol milijardi kuna.

Nakon toga slijedi sektor poljoprivrede. Za Belje, Pik Vinkovci i Vupik vrijednost imovine umanjena je za milijardu i 700 milijuna kuna.

Najmanje je smanjena vrijednost imovine tvrtki u sektoru prehrane, inače najboljem i kako svi kažu najzdravijem dijelu Agrokora. Ledo, Jamnica, Zvijezda i Pik Vrbovec tu vrijednost imaju smanjenu za ukupno milijardu i 200 milijuna kuna.

 

Podaci su ovo iz službene prezentacije. Odnose se na 9 odabranih tvrtki, no revizija je obuhvatila njih 40. Izvješća su objavljena na službenim internetskim stranicama Agrokora.

Zbog situacije u Agrokoru cijeli su se tjedan tražile i stanke u Saboru. U Povjerenstvu bi trebala sjediti četiri HDZ-ovca – Milijan Brkić, Josip Borić, Ante Babić i Marija Jelkovac; dva SDP-ovca – Orsat Miljenić, koji bi ujedno bio i predsjednik povjerenstva i Gordan Maras; tu su još HNS-ov Stjepan Čuraj i MOST-ov Nikola Grmoja te Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku.

Ako se u srijedu povjerenstvo osnuje, s radom bi počelo 30. listopada.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se