Tragedija u Vukovaru: HGSS intenzivno traga za majkom dječaka (4)

01 Rujan 2017

dnevnik.hr 

Policija traga za majkom djeteta koje se utopilo u Dunavu. Navodno je majka šetala s djetetom kraj rijeke kad je dijete palo u Dunav, nakon čega je majka skočila za njim. Sve se to odigralo pred očima bake stradalog dječaka koja je također skočila u Dunav kako bi spasila unuka. Nešto kasnije baka je vidjela i kako je tijelo djeteta isplivalo, ali ne i tijelo majke. Baka je u stanju dubokog šoka pa policija od nje još nije uspjela dobiti informacije.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći, no reanimacija djeteta nije uspjela.

Za majkom se traga cijelo popodne.

"Pošto struja baca na obalu, pretpostavka je da bi tijelo trebalo biti blizu obale. Sad smo došli do ovoga čamca ovdje gdje je HGSS, tu nam je zadnja pozicija bila i sad bi trebali nastaviti od čamca prema brodovima. Dijete su pronašli ovdje kod čamaca, negdje tu je dijete isplivalo vrlo brzo nakon utapanja, a njegovu majku sad tražimo. Gdje je - vidit ćemo", opisao je potragu ronioc Stjepan Vincetić.

Osim policije u potragu su se uključili i pripadnici HGSS-a koji koordiniraju cijelom akcijom.

"Nažalost, nemamo nikakvih novih vijesti. Najveći je problem što danje svjetlo polako nestaje. Dunav je noću opasan, rijeka je brza, nosi razne predmete i granje tako da to predstavlja opasnost i za spasitelje. Sad ćemo smanjiti intenzitet potrage jer treba ljude odmoriti, uvest ćemo novu ekipu i s reflektorima i baterijama ćemo nastaviti potragu do jutra. Onda opet nastavljamo potragu puno jačim intenzitetom. Do sada smo intenzivno pretražili nekih 1200 metara obale i priobalnog dijela. Čak smo morali micati i neke čamce i brodove da si oslobodimo prostor, međutim nikakvih novosti nema", rekao je za Dnevnik Nove TV Zlatko Becić iz HGSS-a.

Mjesto na kojem se tragedija dogodila dio je obale uz rijeku koji nije predviđen za šetnju, već se ondje najčešće zadržavaju ribiči. Prilaz Dunavu tu je vrlo strm, a rijeka na tom dijelu - vrlo brza.

Tijelo djeteta odvezeno je u bolnicu u Vukovar, gdje će se obaviti obdukcija. Nakon završetka očevida, policija će objaviti više detalja o ovoj tragediji.

Izvor: dnevnik.hr 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se