Nestali nautičari

15 Kolovoz 2017

Traga se za 56-godišnjem nizozemskim državljaninom, koji je pao s jedrilice ˝Anya˝ u splitskom akvatoriju. Osim njega, u posljednja 24 sata nestao je nautičar kod Visa, sedam osoba je spašeno u blizini Šipana, teško ozlijeđeni ribar prebačen je u KBC Split, u Malom Lošinju izgorjela je motorna jahta, kod Korčule i Cavtata od nasukavanja su spašavane jedrilice.


Sa nizozemskim državljaninom bila je 50-godišnja hrvatska državljanka koja se uspjela spasiti. U akvatoriju otoka Jabuke nije bilo signala, pa u potrazi sudjeluju brod Obalne straže Oružanih snaga ˝Faust Vrančić˝ i zrakoplovne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Službenici Lučke kapetanije Split uspjeli su oštećenu jedrilicu dovesti u luku Maslinica na Šolti. Ženu su neozlijeđenu doveli do obale.


Odgovorni se žale kako postoji mnogo improvizacija jer svi uvjeti u hrvatskoj nautici nisu idealni. Neadekvatna oprema, nedostatak vezova te nedovoljno iskustvo nautičara glavni su problem što dolazi do smrtnih slučajeva na moru. Ono na čemu se trenutno radi je zakon o obveznom pojasu za spašavanje za sve nautičare.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se