Tomo Medved: Nismo dobili nikakve službene informacije. Ne treba podleći histeriji zbog naslova u novinama

11 Studeni 2016

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je napise o podizanju kaznenih prijava protiv hrvatskih generala, za koje su Večernje novosti napisale da su podignute u Republici Srpskoj.

"Nismo dobili nikakve službene informacije", kazao je ministar Medved. Pozvao je da se ne podliježe histeriji zbog naslova u novinama.

"Vrlo je važno ne podleći toj histeriji, jer očito je stvorena takva klima da se na temelju jednog natpisa u jednoj tiskovini kod nas stvara histerija i najavljivanje procesa. Pustimo institucijama da kroz svoje redovne postupke provjere što se događa. Kod branitelja se ne smije staviti dojam straha i histerije. Ako su dignute službena tijela i Vlada Republike Hrvatske će znati kako na njih odgovoriti. Nemojmo nasjedati na natpis tiskovine bez ikakve informacije je li to točno ili nije", pozvao je ministar Medved. 

Ministar branitelja uopće nije želio komentirati navedeni tekst. "Budimo ozbiljni i ponašajmo se tako, jer se radi o naslovu u dnevnim novinama", rekao je ministar, pozvavši da se pusti institucijama da odrade svoj posao, jer one najbolje znaju na koji način odgovoriti na takve napise. 

Na pitanje novinara hoće li ovo značiti reciprocitet u optužnicama, odnosno može li se očekivati najava optužnica protiv građana Bosne i Hercegovine, Medved je rekao da Hrvatska vodi državničku, državotvornu i ozbiljnu politiku te će zasigurno zaštititi hrvatke građane.

"Naglasit ćemo koliki broj zločina je počinjen na teritoriju Republike Hrvatske, koji nije procesuiran. Tako teška kaznena djela ne podliježu zastari i inzistirat ćemo da budu procesuirana", poručio je Medved.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se