25. godišnjica Četvrte gardijske brigade

28 Travanj 2016

Uoči 25. obljetnice osnivanja 4. gardijske brigade, u Splitu su upaljene svijeće u spomen na poginule i nestale pripadnike te slavne postrojbe Hrvatske vojske.

Pripadnici brigade i članovi obitelji okupili su se na Dračevcu, ispred memorijalne kapelice koja je bila prvi sakralni objekt izgrađen u sklopu neke vojarne.

Kroz Četvrtu gardijsku prošlo je više od 7.000 ljudi, uglavnom s juga Hrvatske. Poginulo je ukupno 199 njezinih pripadnika, među njima i nekoliko stranaca, rekao je Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade.

 

Autor: HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se